ylli-hacker
  Si ta boni format pc-n
 
si ta formatizojm pc


shtypni Delete ose Entf. dhe do kaloni ne Bios.
Pastaj shtypni Advanced BIOS Features

Dhe pastaj shtypni F10 dhe Yes dhe Vendoni CD dhe pastaj fillon proceduara e formatimitKur del ne kompjuterin tond si ne foton me lart ti klikon ne ENTER për me vazhdu procedura e instalimit te WindowsitKur del si ne foto ti klikon ne F8 për me pranuar licensen nga microsoftiKur del ne kompjuter tondin si ne foton me lart atëherë këtu ti vendos cfar deshiron te besh..

A deshiron te besh formatimin e PC apo do të besh particion.


P.sh..Ke dy particione, C dhe D.Pra do ta fshish njerin particion dhe deshiron te vendosh particone të reja bëhet kështu.


Pra ti e markon partiticionin D: ( ne foto s'ke partiticion D: )
klikon ne shkronjen D qe do me thon me Delete partiticionin edhe Enter
masandej del me kliku shkronjen L qe do me thon Lose All data in you drive
ti prap klikon ne Enter
dhe kthehsh prap si ne foto, por pa partiticionin D:

Pastaj e nenvizon particionin C: dhe klikon ne shkronjen C dhe atëherë mund te krijosh particion.Dhe ti jep vleren, p.sh. nëse ne HDD(Hard Disk) ndodhen 30 000 ti e bën 15 000 kështu qe HDD(Hard Disk) ndahet dysh.(Kjo pjes nuk është ne foto)


Si ta besh atë kthehesh prap si ne foto, PO KI MENDJEN TASH DO TE DUKET SI NE FOTO

Ne foto nuk ka partiticione.

Ti e nenvizon hapësirën e Hard Diskut C dhe e shtyp Enter.


Ateher kompjuteri automatikisht e krijon një partiticion,
madhësia e partiticionit është aq sa është i madh hardisku ne kompjuterin tënd.

Kur klikon ne Enter kalon ne foton tjetër me poshtë dhe shiko..Kur del ne kompjuter tondin si ne foton me lart atëherë ti vendos cilin formatim don me marr FAT32 apo NTFS

Unë preferoj NTFS ata qe është i pari ( Quick ).

Pershkak se formatimi kryhet me shpejt s'ke nevoj te presisht aty 1 ore deri sa te formaton kadal dalëKur del si ne foto atëherë kompjuteri e formaton hardiskun tondTash kopjohen filet kryesore qe duhen për me vazhdu instalimi i Windowsit XP.

Aty janë do file qe e kontrollojn se ç'ka ki ti ne kompjuter pershembull:

Cfar kartele te zerit e ke pastaj
Cfar kartele t'grafikes e ke
cilin Kontroll Chip e ki ne motherboard ( SIS, apo Intel ka edhe te firmave tjera )

krejt krto i kontrollon ne fillim qe te ditë cfar duhet te instalohet.

Windows ka shumë drivera dhe ai i instalon të gjitha, por nëse pas instalimit, te kerkohen dirvera te tjera duhet ti instalosh vet.

MOS HARRO!

Për gjithë driverat e Windowsit te duhen me shumë se 3-4 DVD, pasi 1 DVD nuk mjafton për gjithë driverat qe jan
Tash mbrenda disa sekondave kompjuteri vet RiStartohet.
Start faqja e Windowsi XP para finales se instalimit.


Pasi te kontrollohen gjithë pjeset e montuara ne PC, do filloje te instalohen gjithë drivet qe ndodhen ne CD dhe do kopjohen ne PC.

Koha aty tregon perafersisht edhe sa minuta kan mbet deri në fund te instalimit

Kjo kohe ndryshon sipas kompjuterit, kompjuterat e vjetër more me shumë kohe me e instalu kurse kompjuterat e ri instalohet pak ma shpejt windowsi xp.
Kur ne kompjuterin tënd del si ne foto atëherë URIMEEE ti je veç ne finale.

këtu skam unë cfar te shkruj me shumë... 
 
  Today, there have been 82588 visitorson this page!